Primul ei contact cu artele s-a datorat trupei de teatru Heavenly Hell iar circul l-a descoperit când avea 16 ani. A început ca și membru al The Serious Road Trip România, alături de care a participat la proiecte sociale în Bosnia, Polonia, Belgia, Romania, mai apoi a urmat un curs de metodologie de circ în Franta, organizată de The Serious Road Trip Besançon și 2 ani în care a lucrat ca și animator socio-educativ pentru asociația AVIS (Asociația pentru o Viață în Schimbare aka Casa de Clovni).

Toate drumurile au dus spre o Formare Pedagogică în Artele Circului în Belgia (Ecole de cirque de Bruxelles) care au consolidat noțiunile pedagogice acumulate anterior și au oferit un bagaj tehnic consistent în discipline precum aerian, acrobație, echilibru, jonglerie, teatru, dans. A urmat un an de EVS la Galway Community Circus alături de o echipă motivată și plină de cunoștințe în acest domeniu de nișă. Colaborările cu Le plus Petit Cirque du Monde, Circus Cirkor și Școala de Circ din Timișoara i-au îmbogățit resursele de pedagog.

Mona s-a întors în România cu scopul de răspândi circul și a-l face cât mai accesibil pentru cei care speră dar nu îndrăznesc.