Circul contemporan

o scurtă istorie

Circul are ceva special. Un entuziasm și un sentiment de surpriză care îl fac o platformă unică cu ajutorul căreia putem comunica, învăța și crește.‘Why Circus Works’, Reg Bolton’s PhD Thesis. 2004

 

O perioadă îndelungată de timp, imaginea de circ a fost asociată cu cea a circului tradițional: animale dresate, momente comice bufe, spectacol cu ciudățenii etc.

Domeniul a început să capete o nouă formă și să fie accesibil tuturor acum 30 de ani, odată cu deschiderea primelor școli de circ nouveau (circ contemporan), peste tot în Europa.

Circul Alandala iubește animalele și de aceea, credem cu tărie că natura este singura lor scenă. Din fericire, tot mai multe circuri renunță la reprezentațiile cu animale și se concentrează pe dezvoltarea circului nouveau. Astfel, spectacolele de circ contemporan din ultimii ani impresionează prin profunzimea personajelor, mișcările fluide și deseori îmbinate cu alte elemente artistice (dans contemporan, hip-hop, parkour) și reinventarea constantă a disciplinelor.

Vă încurajăm să mergeți de câte ori aveți ocazia la astfel de spectacole și să vă convingeți singuri de frumusețea acestei lumi în continuă mișcare.

Circ contemporan - Company XY- Școala de circ Alandala Circus Project Photo Credit Christophe Raynaud De Lage

Compagnie XY

Circ Contemporan - Fauna- Școala de circ Alandala Circus Project

Fauna

Circ Contemporan - Cie Pol&Freddy- Școala de circ Alandala Circus Project

Cie Pol & Freddy

Circ Contemporan - Les 7 doigts de la main- Școala de circ Alandala Circus Project

Les 7 doigts de la main